Negroni

A Negronit az olaszországi Firenzében találták fel 1919-ben. Camillo Negroni gróf szerette volna kicsit felturbózni az Americanot, így szóda helyett gint kért a koktéljába. Az ital hamarosan annyira népszerű lett, hogy a Negroni család saját lepárlóüzemet létesített, hogy a szomjas tömeget kiszolgálják.

Hozzávalók

  • 30 ml gin
  • 30 ml Campari
  • 30 ml édes vermouth

Elkészítés

  1. Adjuk a gint, a Camparit és az édes vermouth-ot egy jéggel teli keverőpohárba, és addig keverjük, amíg jól lehűl.
  2. Tálaljuk nagy jégkockákkal teli pohárban, ízesítsük narancshéjjal.

Ajánlott cikkek

Friss cikkek

Tzatziki

A görög konyha elmaradhatatlan étele rengeteg különböző ízesítésben létezik. Most egy egyszerűen elkészíthető, mégis roppant ízletes változatot mutatunk be. Érdemes egy nappal előbb elkészíteni, hogy az ízek megfelelően összeérjenek.

Olvass tovább »

Chilli con carne

A chilli con carne (szó szerinti fordításban csilis hús) tartalmas és ízletes étel, ráadásul könnyen elkészíthető. Ha véletlenül többet főzünk belőle, kiválóan elvan a fagyasztóban is, amíg szükség lesz rá.

Olvass tovább »