Tzatziki

A görög konyha elmaradhatatlan étele rengeteg különböző ízesítésben létezik. Most egy egyszerűen elkészíthető, mégis roppant ízletes változatot mutatunk be. Érdemes egy nappal előbb elkészíteni, hogy az ízek megfelelően összeérjenek.

Hozzávalók

  •  1 nagy uborka, meghámozva, félbevágva és kimagozva
  • 500 g görög joghurt
  • 1 kis gerezd fokhagyma, összezúzva vagy apróra vágva
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • egy kis marék mentalevél vagy kapor, apróra vágva (opcionális)

Elkészítés

  1. Az uborkát hosszában durvára reszeljük, hogy hosszú szálakat kapjunk, majd a mosogató vagy egy tál fölé állított szitába borítjuk, belekeverünk egy nagy csipet sót, és 10 percig félretesszük.
  2. A joghurtot, a fokhagymát, az ecetet és az olívaolajat borítsuk egy tálba, és fűszerezzük frissen őrölt borssal.
  3. A kezünkkel nyomjunk ki annyi folyadékot az uborkából, amennyit csak tudunk. Legyünk alaposak, ez nagyon fontos lépés!
  4. Az uborkát keverjük bele a joghurtba a mentával együtt, ízesítsük meg, és tálaljuk.
  5. Ízlés szerint használhatunk hozzá mentát, kaprot, vagy egyéb zöld fűszereket. Kísérletezzünk bátran!

Ajánlott cikkek

Friss cikkek