Teriyaki csirke

Ez az egyszerű, gyors és ízletes teriyaki csirke, mindössze 20 perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók

  • 2 evőkanál szezámolaj
  • 6 filézett csirkecomb
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • Kb. 2-3 cm-es gyömbér
  • 50 g méz
  • 30 ml szójaszósz
  • 1 evőkanál rizsborecet
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 4 szál újhagyma, felaprítva
  • köretnek rizs, párolt zöldség

Elkészítés

  1. Egy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olajat. A csirkét süssük aranyszínűre.
  2. Adjuk hozzá a fokhagymát, a gyömbért, és süssük 2 percig.
  3. Keverük bele a mézet, a szójaszószt, az ecetet és 100 ml vizet.
  4. Forraljuk fel, és közepes lángon főzzük kb. 5 percig, amíg a csirkét teljesen bevonja a sűrű mártás.
  5. Szórjuk meg újhagymával és szezámmaggal. Tálaljuk párolt rizzsel és zöldségekkel.

Ajánlott cikkek

Friss cikkek