Boldog akarsz lenni? A tudósok megtalálták a legegyszerűbb módszert

A Kenti Egyetem és a Readingi Egyetem által vezetett új kutatás megállapította, hogy a gyümölcs- és zöldségfogyasztás, valamint a testmozgás növelheti a boldogságszintet – írja a neurosciencenews.com.

Míg az életmód és a jólét közötti kapcsolatot már korábban is dokumentálták, és gyakran használják fel a közegészségügyi kampányokban az egészségesebb táplálkozás és a testmozgás ösztönzésére, a Journal of Happiness Studies folyóiratban közzétett új eredmények azt mutatják, hogy az életmód és az élettel való elégedettség között ok-okozati kapcsolat áll fenn.

Ez a kutatás az első, amely a boldogság, a gyümölcs- és zöldségfogyasztás, valamint a testmozgás összefüggésének ok-okozati összefüggését tárja fel, ahelyett, hogy a korrelációt, vagyis az általános – nem ok-okozati – összefüggést vizsgálná.

Kiderült, hogy a gyümölcs- és zöldségfogyasztás, valamint a testmozgás boldoggá teszi az embereket.

Ha a jobb életmód nemcsak egészségesebbé, hanem boldogabbá is tesz bennünket, akkor ez egy egyértelműen olyan szituáció, amin mindenki nyer.

– mondta Dr. Gschwandtner, az egyik kutató. Valljuk be, igen nehéz lenne vitatkozni ezzel a kijelentéssel.

A teljes kutatás itt olvasható.

Ajánlott cikkek

Friss cikkek

Tzatziki

A görög konyha elmaradhatatlan étele rengeteg különböző ízesítésben létezik. Most egy egyszerűen elkészíthető, mégis roppant ízletes változatot mutatunk be. Érdemes egy nappal előbb elkészíteni, hogy az ízek megfelelően összeérjenek.

Olvass tovább »

Chilli con carne

A chilli con carne (szó szerinti fordításban csilis hús) tartalmas és ízletes étel, ráadásul könnyen elkészíthető. Ha véletlenül többet főzünk belőle, kiválóan elvan a fagyasztóban is, amíg szükség lesz rá.

Olvass tovább »

Egyszerű paella

A paella egy ízletes és egészséges spanyol nemzeti étel. Eredetileg Valenciából származik, mára azonban a tradicionális spanyol konyha elengedhetetlen részévé vált.

Olvass tovább »

Egyszerű eper fagylalt

Mindenki imádja a fagyit. Minimális energiabefektetéssel saját magunknak is elkészíthetjük otthon, ami nem csak olcsóbb, de legalább olyan finom is lesz, mintha cukrászdába mentünk volna.

Olvass tovább »