Életmódmagazin

Italok

Bloody Mary

Fernand Petiot 1921-ben találta fel a Bloody Mary-t. Egy párizsi bárban dolgozott, és a pillanat hevében alkotta meg az italt, amikor összekeverte a paradicsomlevet a vodkával.

Tovább >>
Italok

Daiquiri

Jennings Cox amerikai bányamérnök a spanyol-amerikai háború idején alkotta meg a daiquirit egy kis kubai faluban, innen kapta az ital a nevét.

Tovább >>
Italok

Mai Tai

Victor Bergeron 1944-ben egy oaklandi éttermében alkotta meg a Mai Tai-t. Néhány barátja Tahitiről érkezett a városba, és az az ötlete támadt, hogy készítsen nekik egy vadiúj italt. Egyik barátja megkóstolta, és csak annyit mondott, kiváló. Tahiti nyelven „maitai” szó azt jelenti, „kiváló”, innen kapta a koktél a nevét.

Tovább >>
Italok

Manhattan

Nem tudjuk, hogy ki alkotta meg a Manhattan-koktélt. Az a közhiedelem terjedt el, hogy az italt Dr. Iain Marshall alkotta meg egy bankettre, amelyet Samuel J. Tilden elnökjelölt tiszteletére rendeztek a Manhattan klubban, amiről koktélt elnevezték.

Tovább >>
Italok

Margarita

Senki sem tudja, hogyan találták fel a margaritát, de akárhogy is történt, margarita az egyik legnépszerűbb ital Amerikában és Mexikóban.

Tovább >>
Italok

Mojito

A mojito az 1900-as években kezdett népszerűvé válni a kubai Havannában, és mára a világ talán legkedveltebb koktélja lett. Az eredete a múlt ködébe vész, de bárki is találta fel, az emberiség örökre hálás lesz érte.

Tovább >>
Italok

Negroni

A Negronit az olaszországi Firenzében találták fel 1919-ben. Camillo Negroni gróf szerette volna kicsit felturbózni az Americanot, így szóda helyett gint kért a koktéljába.

Tovább >>