Bloody Mary

Fernand Petiot 1921-ben találta fel a Bloody Mary-t. Egy párizsi bárban dolgozott, és a pillanat hevében alkotta meg az italt, amikor összekeverte a paradicsomlevet a vodkával.

Hozzávalók

  • 1 karika citrom
  • 1 gerezd lime
  • 60 ml vodka
  • 120 ml paradicsomlé
  • 1 teáskanál Tabasco szósz
  • 1 teáskanál Worcestershire szósz
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 1 csipet füstölt paprika
  • Petrezselyem
  • Olíva
  • Zellerszár

Elkészítés

  1. A sót szórjuk egy kistányérba. A citrommal dörzsöljük meg a pohár peremét, majd mártsuk bele a sóba, hogy a pohár peremét körben teljesen befedje.
  2. A citromot facsarjuk egy shakerbe.
  3. A vodkát, a kifacsart citromot, a paradicsomlevet, a szószokat, a borsot, a paprikát és egy csipet sót jéggel együtt tegyük a shakerbe, és óvatosan rázzuk össze.
  4. Egy szűrőn keresztül öntsük át a sóval előkészített pohárba.
  5. A petrezselyemmel, az olívákkal és a zellerszárral díszítve tálaljuk.

Ajánlott cikkek

Friss cikkek

Tzatziki

A görög konyha elmaradhatatlan étele rengeteg különböző ízesítésben létezik. Most egy egyszerűen elkészíthető, mégis roppant ízletes változatot mutatunk be. Érdemes egy nappal előbb elkészíteni, hogy az ízek megfelelően összeérjenek.

Olvass tovább »

Chilli con carne

A chilli con carne (szó szerinti fordításban csilis hús) tartalmas és ízletes étel, ráadásul könnyen elkészíthető. Ha véletlenül többet főzünk belőle, kiválóan elvan a fagyasztóban is, amíg szükség lesz rá.

Olvass tovább »