Forró almás vaniliás puncs

A felejthetetlen, tartalmas téli esték és a csodálatos karácsonyi összejövetelek ízletes itala a puncs.

Hozzávalók

  • 1 ½ teáskanál őrölt fahéj
  • egy csipet őrölt szegfűszeg
  • ½ reszelt szerecsendió
  • 2 liter almalé
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • Ízlés szerint dark (sötét) rum (nem kötelező)

Elkészítés

  1. Tegyük a fahéjat, a szegfűszeget, a szerecsendiót, az almalevet és a vaníliakivonatot egy nagy edénybe és melegítsük fel. Nem kell forralni!
  2. Amikor kellemesen átmelegedett, adjuk hozzá az ízlés szerinti rumot. Ha nem csak felnőttek fogyasztják, akkor a poharakba külön-külön rakhatunk rumot, így a puncs alkoholmentes marad.
  3. Almakarikával vagy almadarabokkal díszítve tálaljuk.

Ajánlott cikkek

Friss cikkek

Tzatziki

A görög konyha elmaradhatatlan étele rengeteg különböző ízesítésben létezik. Most egy egyszerűen elkészíthető, mégis roppant ízletes változatot mutatunk be. Érdemes egy nappal előbb elkészíteni, hogy az ízek megfelelően összeérjenek.

Olvass tovább »

Chilli con carne

A chilli con carne (szó szerinti fordításban csilis hús) tartalmas és ízletes étel, ráadásul könnyen elkészíthető. Ha véletlenül többet főzünk belőle, kiválóan elvan a fagyasztóban is, amíg szükség lesz rá.

Olvass tovább »