Margarita

Senki sem tudja, hogyan találták fel a margaritát, de akárhogy is történt, margarita az egyik legnépszerűbb ital Amerikában és Mexikóban. Mára számos változata kialakult. Sokan például a margaritás pohár peremén lévő sót cukorral helyettesítik, hogy édesebb legyen az italuk. Mások szívesebben adnak hozzá gyümölcsöket, például mangót vagy ananászt, hogy ezzel trópusi hangulatot kölcsönözzenek neki.

Hozzávalók

  • 50 ml tequila
  • 20 ml triple sec
  • 25 ml lime-lé
  • 2 gerezd lime

Elkészítés

  1. A sót szórjuk egy kistányérba. Az egyik darab lime-mal dörzsöljük meg a pohár peremét, majd mártsuk bele a sóba, hogy a pohár peremét körben teljesen befedje.
  2. Tegyük a jégkockákat, a tequilát, a lime levet és a triple sec-et egy shakerbe, és jól rázzuk össze.
  3. A sóval előkészített pohárba tegyünk friss jeget és egy szűrőn keresztül öntsük bele a shaker tartalmát.
  4. Lime-mal díszítve tálaljuk.

Ajánlott cikkek

Friss cikkek

Tzatziki

A görög konyha elmaradhatatlan étele rengeteg különböző ízesítésben létezik. Most egy egyszerűen elkészíthető, mégis roppant ízletes változatot mutatunk be. Érdemes egy nappal előbb elkészíteni, hogy az ízek megfelelően összeérjenek.

Olvass tovább »

Chilli con carne

A chilli con carne (szó szerinti fordításban csilis hús) tartalmas és ízletes étel, ráadásul könnyen elkészíthető. Ha véletlenül többet főzünk belőle, kiválóan elvan a fagyasztóban is, amíg szükség lesz rá.

Olvass tovább »