Sütőben sült risotto

A olasz risottot mindenki szereti. Ezt a sütőben készült verziót könnyebben elkészíthetjük, és ugyanolyan ízletes lesz, mint a klasszikus verzió.

Hozzávalók

  • 250 g füstölt szalonna
  • 1 hagyma
  • 25 g vaj
  • 300 g rizottó rizs
  • fél pohár fehérbor
  • 150 g cseresznye paradicsom
  • 700 ml alaplé (ha nincs, használjunk csirkehúsleves-kockát)
  • 50 g parmezán

Elkészítés

  1. Melegítsük fel a sütőt 200C fokra. Daraboljuk fel a szalonnát és süssük aranyszínűre egy tűzálló serpenyőben.
  2. Vágjuk apróra a hagymát, és a vajjal együtt adjuk a szalonnához. 3-4 perc kell neki, amíg megpuhul.
  3. Adjuk hozzá a rizst, és keverjük jól össze.
  4. Öntsük rá a bort, és főzzük pár percig, amíg a rizs megszívja magát vele.
  5. Cseresznye paradicsomot és a felmelegített alaplevet keverjük bele a rizsbe.
  6. Fedjük le szorosan záródó fedővel, és süssük a sütőben 20 percig.
  7. Végül keverjük bele a parmezánt, és tálaljuk.

Ajánlott cikkek

Friss cikkek