Mediterrán töltött paprika

Ez az étel köszönőviszonyban sincs a klasszikus magyar töltött paprikával. Mediterrán ízvilágú, könnyed és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók

  • 4 piros paprika
  • 2 tasak főtt paradicsomos rizs
  • 2 evőkanál pesto
  • maréknyi kimagozott olajbogyó, apróra vágva
  • 200 g kecskesajt, szeletelve

Elkészítés

  1. Egy kis késsel vágjuk le 4 piros paprika tetejét, majd kaparjuk ki a magokat.
  2. A paprikákat vágott felükkel felfelé tegyük egy tányérra, és mikrohullámú sütőben magas fokozaton 5-6 percig főzzük, amíg megpuhulnak.
  3. Amíg a paprikák főnek, keverjünk össze a két zacskó főtt paradicsomos rizst 2 evőkanál pestóval, egy maréknyi apróra vágott, kimagozott fekete olajbogyóval és 140 g szeletelt kecskesajttal.
  4. Kanalazzuk az elkészített rizst a paprikákba, majd szórjuk meg a tetejét a maradék 60 g szeletelt kecskesajttal.
  5. Sütőben 180 fokon, vagy mikrohullámú sütőben közepes fokozaton pár perc alatt készre sütjük.

Ajánlott cikkek

Friss cikkek