Egyszerű paella

A paella egy ízletes és egészséges spanyol nemzeti étel. Eredetileg Valenciából származik, mára azonban a tradicionális spanyol konyha elengedhetetlen részévé vált.

Hozzávalók

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál csípős füstölt paprika
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 300 g paella vagy rizottó rizs
  • 3 evőkanál száraz fehérbor
  • 400 g konzerv apróra vágott paradicsom
  • 900 ml csirkealaplé
  • 400 g fagyasztott tengergyümölcsei kiolvasztva
  • ½ citrom leve
  • egy marék petrezselyemzöld

Elkészítés

  1. Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát, és süssük üvegesre.
  2. Adjuk hozzá a paprikát, a kakukkfüvet, a paella rizst és a bort. Főzzük egy-két percig.
  3. Keverjük bele az apróra vágott paradicsomot és a csirkealaplevet.
  4. Fedő nélkül, időnként megkeverve főzzük kb. 15 percig, amíg a rizs majdnem megpuhul, de még mindig körülveszi némi folyadék.
  5.  Öntsük bele a tenger gyümölcsei keveréket, és fedő alatt pároljuk a tenger gyümölcsei megfőnek.
  6. Facsarjuk rá a citromlevet, szórjuk rá a petrezselymet, citromszeletekkel díszítve tálaljuk.

Ajánlott cikkek

Friss cikkek