Édes-savanyú csirke

Ez pikáns csirkeétel, könnyen és gyorsan, maximum fél óra alatt elkészíthető.

Hozzávalók

  • 9 evőkanál paradicsomszósz
  • 3 evőkanál vörösborecet
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 egész csirkemell
  • 1 kis hagyma
  • 2 piros paprika
  • 200 g konzerv ananász
  • 100 g egész cukorborsó
  • marék pörkölt kesudió

Elkészítés

  1. A hagymát és a paprikát pirítsuk meg egy-két perc alatt egy tapadásmentes edényben.
  2. Tegyük bele a csirkét és további néhány percig süssük.
  3. Alaposan keverjük össze a paradicsomot, az ecetet, a cukrot és a fokhagymát, majd öntsük rá a csirkére. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Addig főzzük, míg elkezd sűrűsödni.
  4. Keverjük bele a lecsepegtetett ananászt és a borsót, majd főzzük készre az egészet.
  5. Szúrjuk bele a kesudiót, keverjük össze és tálaljuk rizzsel.

Ajánlott cikkek

Friss cikkek